četrtek, 7. julij 2011

NIZ PETIH OKUSOV

Pri pripravi okusnih nekuhanih obrokov pride zelo prav tale tabela sestavin za skupine petih okusov:

Za kisel okus: limone, brusnice, rabarbara, limonina trava, kislica, zajčja deteljica, paradižnik, kislo zelje, jabolčni kis

Za sladek okus: suho sadje - fige, datelji, slive, rozine. Sveže sadje - banane, mango, breskve, hruške, jabolčni sok, pomarančni sok, naravni med ali sveži listi stevie.

Za pekoč okus: česnova ali čebulna zelena stebla (tudi stroki ali glavica), ingver, gorčično zelenje ali semena, redkev, hren, pekoči feferoni, bazilika, koper, koriander, rožmarin, cimet, muškatni orešek, vanilija, pepermint.

Za slan okus: zelena, koriander, koper, peteršilj

Za grenak okus: peteršilj, zeleni listi zelene, endivija, česen, čebula, regrat, lovorov list, žajbelj, začimbna mešanica (timija, , žajbelj, zeleni šetraj), pekoča paprika.

Mojih pet okusov je bilo drugačnih. Zmešanih v kozarcu:

VRTNARSKI NAPITEK
korenčkovo zelenje, zelena solata, rukola, 2 breskvi, 1 banana

 Sadnje in zelenjavo operem, očistim, narežem na koščke in zmiksam.


 En kozarec za zvečer, eden za zjutraj!


Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar