Še vztrajate, ali ste že obupali? Mi nismo. Vsake dva dni prijetno zadiši in na mizi se pojavi sveeeeži kruhek. Da pa ne zaidem v monotonijo, spreminjam okus ali pa obliko. Tokrat so okrogli. Ne dva, temveč štirje.
BUČNI HLEBČKI
40 dag ržene moke, 20 dag enotne moke, bučna semena, kvas, žlička soli, žlička olja, tipla voda, žlička sladkorja
Moko presipam v skledo, naredim na sredini jamico in vanjo nadrobim kvas. Posujem ga z žličko sladkorja in zalijem s toplo vodo. Čez slabih 10 minut dodam sol, olje in mlačno vodo, ter zmiksam testo. Pokrijem g s kuhinjsko krpo in postavim na toplo, da vzhaja. Po približno eni uri, ga ponovno pregnetem, razdelim na dva dela in oblikujem hlebčke. Položim jih na pekač obložen s peki papirejm, jih po sredini križ kraž zarežem, ter pustim še nadaljnih 20 minut, da vzhajajo. Medtem segrejem pečico. Pekač položim vanjo in pečem pol ure na 250 stopinjah in naslednje pol ure pri 200 stopinjah.
Po enakem postopku pripravim bele hlebčke, le da uporabim le gladko moko.
NA DOBRO PEKO!
Ni komentarjev:
Objavite komentar