petek, 22. julij 2011

NI CAJTA!!!

Ne vem, kako enim to uspeva, a mi definitivno nismo rojeni pod to srečno zvezdo, ki bi naredila čas nam nekoliko bolj prijazen. Ne. Pri nas nikoli ni cajta. Večno smo v zamudi, norenju, dirkanju sem ter tja,... Ej, da bi zvečer gledala televizijo, ... ne pomnim (hvala bogu, da me ne zanima). Da bi se po kosilu vsedla za mizo in prečitala časopis.  To ne obstaja, ker kosil, razen čez vikend pri nas ni, časopis pa smo že zdavnaj odjavili. Da bi se popoldne vlegla na kavč in si rekla: "Joj kako mi je danes dolgča!" Nepojmljivo. Na srečo. Da bi prilezla iz kuhinje prej kot ob pol desetih zvečer. Se zelo redko zgodi.

A ne jamram. Fajn je tako. Vsaj vemo, da živimo.

In ko ob pol devetih ugotovimo, da sploh še nismo jedli, spet ni cajta. Ker smo lačni in je treba nekaj na hitro prpraviti za pod zob. In sreča je, da imamo vrt. Tam je vsega dovolj. Malo še pobrskamo po hladilniku in pogledamo, če je kaj ostalo od včeraj,... in hip, hip, hip, že je na mizi skleda slastne solate.

MEŠANA SOLATA NA HITRO
bučka, kumara, paradižnik, čebula, 2 jajci, mozzarela sir, konzerva tunine, sveža bazilika, riž, sol, olivno olje, kis

Na vrtu poberem bučko, kumaro, paradižnik in svežo baziliko.
 Zelenjavo očistim in narežem na kockice. Bučo ne. Le-to narežem na kolobarje in jo prepražim na malo, malo olja.

 Dodam na kocke narezano mozzarelo.
 Od včeraj nam je ostalo malo riža. Res je malo, a bolje malo, kakor nič.
 Dodam popečene bučke, tunino in trdo kuhana jajca.

 Solato začinim in zmešam, ter postavim na mizo. Res, da je nekoliko topla, a lahkota je prevelika, da bi čakali, da se sestavine popolnoma ohladijo. Bomo drugič.

DOBER TEK!
Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar