petek, 17. februar 2012

POLNIMO ZALOGE

Ker dosti kuhamo in dosti pojemo, potrebujemo velike zaloge osnovnih sestavin. Če se le da izbiramo čimbolj domače. Slovensko.

Obvezna jutranja družba je marmelada iz domačega lonca ali med. Pospravimo ga kile in kile.


Obvezna sestavina solate je bučno olje. Domače je takoooo okusno. Slastno!




Res je razlika med domačimi in indrustrijskimi jajčkami.




Za slasten domač kruhek je kriva tudi moka iz mlina.


Gladka, ržena, enotna, polnozrnata.



Tudi žganci in mlečne jedi so odlična hrana, čeprav nekateri tega ne marajo. Zato, ajdova moka, pšenični in koruzni zdrob, prosena kaša.




...in tako smo za nekaj časa ponovno napolnili zaloge. Sedaj pa veselo na peko!
Print Friendly and PDF

3 komentarji:

  1. O, super zaloge. Kam hodite na mlin?

    OdgovoriIzbriši
  2. Za moko pri nas skrbita babica in deda. Kam hodita? Nimam pojma. Mislim, da nekam proti Radencem.

    OdgovoriIzbriši
  3. Hvala. Iščem namreč en "preizkušen" mlin, kjer bi jo dobila.

    OdgovoriIzbriši