nedelja, 12. maj 2013

100% - no ŠPORTNO

Kljub slabemu vremenu je za nami popolnoma športni vikend. Pa saj se je po celi državi kar nekaj dogajalo. 
Športni vikend sem pričela jaz. V soboto. Ob šestih zjutraj sem se vsedla v avto in jo mahnila proti Ljubljani. Oblačni in deževni. Ob osmih zjutraj je tako deževalo, da bolj sploh nebi moglo. A kaj potem. Nas tekačev nič ne ustavi. Niti dež. Je že res, da je neprijetno teči premočen do kože in z vedrom vode v tekaških copatih. A tekma je tekma. Zato smo trenirali in se pripravljali. Da bomo na koncu na tekmi pokazalai, kaj smo doma naredili. 
Ja. Mamutke smo se letos prijavile na dolgo razdaljo teka trojk. 29 km. Priznam, da sem imela letos kar malo treme. Pa, saj ne, da nebi trenirala. Oooo, trenirala sem že. Tako kot je treba in po planu. A je ponagajalo železo, pa še par drugih težav, rezultati so bili nekoliko slabši in že več nisem bila sigurna kako bo tokrat šlo na tekmo. 29 km ni tako malo in tudi proga ni ravno med najlažjimi. 
Ob 9-tih je počila pištola in trijke smo štartale. Že takoj po štartu nas je navdušila opazno  manjša gneča kako na krajši razdalji. Ulovile smo odličen tempo in mu sledile do vznožja klanca. V klanec je šo težko - meni najtežje, a sem ga nekako premagala in kilometri so minili - sploh ne vem kdaj. Kar naenkrat smo bile 2 km pred ciljem. In nato na ciljni črti. Tretje, z odličnim časom. Maaaa, smo bile navdušene. Še danes se mi zdi fajn, ko pomislim na večerajšnjo tekmo. 

Kakšno urico za mano je na tekmo odrilnil tudi Jernej. Prva tekma v odprtem bazenu na Ptuju, a žal v klavernem vremenu. Mraz in dež je naredil svoje, a fantje so glede na veliko količino treningov v preghodnih dneh odlično opravili svojo nalogo.

Danes sem navijala na ptujskem triatlonu. Danes je tekmoval Matija. Ata-trener pa je tokrat le navijal in živčno spremljal potek tekme. Sine je zmagal tekmo. Ni čudno, da je bila ata tako na trnih. 

Fajn vikend je bil. Tako deževna sobota, kot prekrasna, nekoliko oblačna nedelja. Tako, sedaj pa imamo spet motivacijo za naprej.






















Print Friendly and PDF

1 komentar: