sreda, 22. maj 2013

JUTRANJI SADNO - ZELENJAVNI NAPITEK

To, da  že par let ne pijem več kave itak ni nič novega. Novo pa je, da sem že pred nekaj časa iz juranjega repertoarja črtala tudi zeleni čaj. Ja, kava in čaj slabo vplivata na absorbcijo železa, zato sem ju nadomestila z jutranjim osvežilnim sadno-zelenjavnim napitkom. 
Je že res, da mi o pobere slabih 15 minut spanca, a se splača. Splača se nekoliko  prej vstati in si pripraviti na primer takšen okusen dodatek k kosu domačega kruha.

SADNO-ZELENJAVNI NAPITEK S KALČKI

Sestavine:

  • nakaljena semena pšenice in redkev diakon
  • banana
  • kivi
  • pomaranča
  • beluši
  • sveža solata


Nakaljena semena sperem in odcedim vodo, ter jih vsipam v blender.




Sadje očistim, narežem in dodam v blender.




Izberem zelenjavo, ki jo bom dodala. Tokrat so to beluši in sveža solata.



Narezanemu sadju in zelenjavi dodam malo vode, ter vse skupaj zmiksam. Napitek vlijem v večjo skodelico za čaj. To spijem ob zajtrku. Preostanek natočim v večji kozarec. Ta napitek mi bo še kako prav prišel popoldan, ko imam v planu kolesarjenej. Del napitka bom spila pred rekreacijo, preostanek pa po njej.


Njami!


Print Friendly and PDF

2 komentarja:

  1. Vanja, včasih vidim pri Heleni vaš komentar, a nikoli nisem raziskovala po vašem blog. Prav ljubek je. Vsakega po nekaj. Nekaj za zdravje. Nekaj za dušo. Nekaj za učke. Nekaj za brbončice. Čeprav se mi je pogled najprej ustavil pri žemljicah, katere bi sedajle snedla...tri recimo :), sem potem uzrla celo zbirko kašastih sokov. Ravno včeraj sem bila na posegu zobnem posegu, pa si jih bom malce sposodila. Ne vem, katerega bom izbrala najprej, a zagotovo nekaj njih dodam trenutnemu jedilniku, ki je bolj kašat.:).
    Želim prijazne in tople dni!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ooo, me veseli, da so vam vsebine všeč in vesela bom, če boste le našli kaj uporabnega zase! Lepo nedeljo še naprej!

      Izbriši