petek, 14. junij 2013

8 UR PREMALO

Madona, moj dan bi moral imeti vsaj 36 ur. 24 mi jih je krepko premalo. Čas gazi preko mene kakor buldožer, In da bi delo temeljito opravil, se zapelje preko dvakrat ali pa celo trikrat. 

Pa vi? Koliko imate viška prostega časa? Jaz bi toooliko stvari počela, če bi ga imela še več.

Ta teden je bil divji. Domov sem se vračala ob sedmih zvečer, jaz pa sem si takoooo želela skuhati jagodno marmelado. Oja, jagode sem nabrala že v torek, ko mi je uspelo "nakrampati" slabih 45 minut, medtem ko sem čakala Jerneja, da konča trening. Na poti iz službe sem se ustavila v jagodni deželi in na brzino v posode zmetala 6 kg teh slastnih, rdečih sadežev. 

A kuhanje marmelade je v torek odpadlo - sem imela na planu še tek. Tudi v sredo ni šlo. Evo, pa je bil že četrtek. In sem si rekla: ali danes, ali pa letos ne bomo imeli marmelade. In sem jo skuhala. Dve kili jih je sicer medtem že zmanjkalo, a nekaj je le nastalo. Pa saj je čisto OK, saj bo na vrsti še marelična in slivova marmelada, pa figova in bučna, katere pa itak samo jaz konzumiram.

Šlo je na hitro:
Najprej sem jagode oprala in jim osmukala zelene peclje.


Nato sem jih zmiksala in vlila v veliko skledo. O, saj vem, da je boljša marmelada, če jagode ročno narežeš na koščke, a fantje pač imajo raje zmiksano. Jaz pa itak nisem neki aktor pri konzumiranju teh reči, ker v glavnem jem figovo in bučno marmelado.


Zmiksanim jagodam sem dodala sladkor in posodo postavila na ogenj. Ko je mešanica zavrela sem dodala želin, cca. 20 minut kuhala, nato pa z vročo mešanido napolnila steklene kozarčke.


Marmelado sem napolnila v majhne kozarčke z lepimi pokrovčki, Nikoli ne veš - mogoče pa bom pozimi kakšnega podarila sorodnikom ali prijateljem.




Kozarčke sem zložila na pult, jih zavila v rjuho in jih pustila, da se počasi ohladijo. 


Danes jih bomo odnesli v klet in evo,...prva ozimnica je že pripravljena.




MARMELADA JE ODLIČNA IN FAJN SE JE STRDILA.
Print Friendly and PDF

1 komentar:

  1. Mislim, da bi lahko vpregla svoje moške, da ti kdaj pomagajo pri vseh teh opravkih ;)

    OdgovoriIzbriši