ponedeljek, 10. junij 2013

S KOKOSOVIM OKUSOM

To nedeljo resnično nisem imela nekega pekovskega navdiha. Maaah priznam, sem bila kar precej utrujena od sobotnega kratkega in hitrega treninga pa potem še od nedeljskega dolgega - ampah sedaj imam pa en dan pavze - jeee.

A, ko smo v nedeljo po kosilu vsi pričeli brskati po sladkarijah, ki pa jih razen par koščkov čokolade itak nismo imeli doma, sem se odločila. Danes se bomo sladkali s kokosovim okusom.


ENOSTAVNO KOKOSOVO PECIVO

Sestavine:
  • 2 rumenjaka
  • 2 beljaka stepena v sneg
  • 1 šalica sladkorja
  • 1 šalica gladke moke
  • 1 šalica polnozrnate moke
  • 50 g kokosovega masla - stopljenega
  • 2 šalici kokosa
  • 2 šalici mleka
  • 1 vanili sladkor
  • 1 pecilni prašek

  • 1 limona ožeta v sok
  • 5 žlic kisle marmelade
  • 100 g jedilne čokolade

Ločim rumenjake od beljakov in le-te stepem v trd sneg. V večji posodi zmiksam rumenjake, sladkor, moko, maslo, kokos, mleko in pecilni prašek, ter na koncu na rahlo vmešam še sneg iz beljakov.

Maso zlijem v pomaščen in pomokan pekač in ga postavim v segreto pečico. Pecivo pečem cca. 60 minut na 180-tih stopinjah.

Še vročega prelijem s sokom ene limone in okrasim s stopljeno mešanico čokolade in marmelade. Počakam, da se pecivo nekoliko ohladi - beri, da se preliv toliko strdi, da lahko pecivo narežem - ga razrežem na majhne kvadratke velikosti cca 3x3 cm, jih zložim na večji krožnik in ponudim.

Preliv biskvita z limoninim sokom mu da očarljivo svežino in dodaten okus.






Za pecivom pa je nastal še slaaaasten kruhek.





Print Friendly and PDF

1 komentar: