nedelja, 21. julij 2013

SEZONA BOROVNIC

Hja, tole poletje te kar potegne, da bi se potepal in počitnikoval, kolikor se le da. Tako po štirih vikendih odsotnosti, po dolgem času ponovno pečem. Kaj? Sezonsko, itak. Ker se trenutno svet vrti okoli borovnic, so pristale tudi na našem krožniku:

BOROVNIČEV ŠTRUDL S SKUTO

Sestavine:
500 g vlečenega testa

Nadev:

  • 750 g skute
  • 9 žlic sladkorja
  • 1 jajce
  • 1 vanili sladkor


  • 400 g kisle smetane


  • prepražene drobtine


  • 500 g borovnic


Najprej sem se lotila nadevov. Skutinega sem pripravila tako, da sem zmešala sladkor, jajce in skuto.



Borovnice sem odtehtala v manjšo skledo.


Testo sem tokrat kupila. A komur se da, lahko pripravi svojega - domačega. 


Na maslu sem prepražila drobtine.


Sledilo je zlaganje nadevov in zvijanje štrudla. Vsaki list testa sem najprej do polovice namazala s kislo smetano, nato sem preko posula drobtine, preko njih razporedila skutin nadev in vse skupaj posipala z borovnicami.


Vsaki nadevani list testa sem zvila v rolo in jo položila na pekač obložen s peki papirjem.


Pekač sem postavila v segreto pečico in pekla zavitek približno 60 minuta na temperaturi 200 stopinj.


Zavitek sem narezala na kose in ga postregla. Kdor je pa ekstra sladkosned, bo zavitek potresel še s sladkorjem v prahu.


NJAMI!



ODLIČNA IN HITRO PRIPRAVLJENA SLADICA!

Print Friendly and PDF

2 komentarja:

  1. o, Vanja, kje si pa borovnice nabrala?Pri nas so že zdavnaj mimo, pa sploh jih je bilo za vzorec. Tale štrudel mora bit božanski.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pri nas pa še zgleda rastejo - jih še prodajajo. Te pa sem dobila od sosede. Štrudl pa je bil res oooodličen!

      Izbriši