petek, 27. september 2013

SEPTEMBER GRE H KONCU

Ja. Danes je en takšen grd dan. Malo še pa bo pričelo deževat. Jesen je tu. September gre h koncu. Proti koncu gredo tudi zadnji težki tekaški dnevi. Še dva tedna me loči od maratona. Jeee, komaj čakam. Letos imamo toooliko energije in takooo uživam v teku, kljub temu, da so vmes težko težki treningi. Uuuu, kako sem vesela, ko jih končam. Uspešno končam. In potem se takooo fajn počutim. 

Tudi narava se je odela v jesenske barve. Sezona vrtičkarjenja gre počasi h koncu. Mislila sem posejat še motovilec, pa sem po mojem že prepozna. Ali ne? Saj ne vem. No, ampha če mi bo uspelo, bom pa ta vikend posadila dva grmička ameriških borovnic. Tukaj na zelenih prstih je prijazna gospa Alenka tokoooo lepo razložila skoraj vse, kar je potrebno vedeti o borovničkah.

In ko posije sonček, so rožiče takooo lepe. In zelenjava tudi.












Print Friendly and PDF

3 komentarji:

  1. Letos smo očitno vsi pozni z motovilcem. Lani sem ga imela tak čas že zunaj (čeprav dolgo kali), letos pa sem ga posejala pred tremi dnevi. Včeraj mi je sodelavka povedala, da ga je ona tudi šele sejala... Evo, in tudi vi ste na istem - kar posejte ga, drugače bi bile gredice itak verjetno prazne. Mogoče pa bo po teh nekaj turobnih dnevih lepa in topla jesen. Če pa ne, ga pa bomo pač spomladi jedli.

    OdgovoriIzbriši
  2. En gredico motovilca imamo že skoraj za jest,enega pa še bom sejala za spomlad.Tako lepe barve so še na gredicah.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja, res je, gredice so še v lepih barvah ... zato smo očitno pozni z motovilcem - in sem jaz avgustovsko setev zamudila (tako pozno, kot smo letos pobirali še zadnje kumare, jih recimo že dolgo nismo ... na zadnje paradižnike, ki so zelo zelo debeli, pa še čakamo, da dozorijo ... paprika je tudi še v cvetu ... zelene solate je itak polno....). Danes sem tekla dolgi tek in sem imela možnost opazovati še druge pisane in urejene vrtičke. Prav hitro so minevali kilometri ;)
      In če smo že pri teku: se mi zdi, da ste nekaj dni nazaj omenili, da imate jutri (v nedeljo) tekmo. Dober tek (v kar itak ne dvomim)!!

      Izbriši