torek, 22. oktober 2013

PEČEM Z VENDELINO - JABOLČNE REZINE S SKUTO

Z oktobrom smo doma nekoliko spremenili način prehranejevanja. Pojemo več zelenjave in sadja in manj sladic. No, a to ne pomeni, da bomo prenehali pečt. Neeee! Še vedno redno mamljivo diši po domačem kruhku in enkrat na teden bo tudi domača sladica. Takšna, kot jo imamo radi. Sočna!

Tokrat sem namig dobila pri sestri Vendelini:

JABOLČNE REZINE S SKUTO
(v oklepaju so navedene sestavine, ki sem jih spremenila)

Sestavine:
Testo:
  • 25 dag moke
  • 1/4 pecilnega praška 
  • 10 dag sladkorja
  • 5 dag masla
  • sesekljana limonina lupinica
  • 12 dag masla (namesto 5+12 dag masla sem uporabila le 10 dag kokosovega masla)
  • 2 rumenjaka
  • 3 žlice kisle smetane (1 žlica kisle smetane + 2 žlici navadnega jogurta)

Nadev:
  • Jabolka
  • 30 dag skute
  • 5 dag masla (masla nisem dodala)
  • 10 dag sladkorja (5 dag sladkorja)
  • 2 jajci (1 jajce)
  • 3 žlice drobtin
  • 1 dl kisle smetane (1 žlica kisle smetane + navadni jogurt)

Preliv:
  • 2 jajci (1 jajca)
  • 1 dl kisle smetane (1 žlica kisle smetane + navadni jogurt)
  • 1 žlica sladkorja (1 žlica medu)

V moko zmešamo pecilni prašek, sladkor in limonino lupinico. Dodamo rumenjaka in smetano, ter na koščke narezano maslo in na hitro zmanemo. Meni ta postopek ne gre preveč od rok, zato sem maslo stopina in testo kar zmiksala.

Pekač namažemo z maslom in preko enakomerno razporedimo testo, tako da je za prst viskoko pokrit tudi rob pekača. No, jaz sem tale rob pozabila, a je bila sladica čisto v redu. 



Pečemo ga približno 15 minut pri 180-tih stopinjah. Testo naj bo le svetlorumeno zapečeno. Na testo položimo naribana jabolka, nanje položimo skutni nadev in vse skupaj prelijemo z razžvrkljanim jajčnim prelivom.








Pečemo 30-45 minut pri 180-tih stopinjah.

Nadev: Jabolka naribamo. Skuto pretlačimo, primešamo ostale sestavine in zmiksamo.





Print Friendly and PDF

4 komentarji: