ponedeljek, 27. oktober 2014

RAZVIJANJE POZITIVNIH ČUSTEV

Pozitivne misli in čustva se lahko naučimo in jih namensko sprožamo. Pri tem je pomembno, da urimo zaznavo za majhne, lepe stvari, da smo dajvani v življenju in da z zaupanjem zremo v prihodnost. 

Tri preproste strategije za razvijanje več pozitivnih čustev.

Načelo preštevanja fižolčkov:
Naučimo se spet prepoznavati majhne radosti. Suhi fižolčki nam bodo pri tem v pomoč. Zjutraj vtaknemo v desni žep jopiča 5 fižolčkov. Ob vsakem posebej prijetnem doživetju vzamemo en fižolček in ga prestavimo v levi žep. Vseeno je ali gre pri tem za prijeten pogovor ob zajtrku, prijazno dejanje voznika na cesti ali prijazno besedo nadrejenega. Zvečer pred spanjem naj bi bilo vseh 5 fižolčkov v levem žepu. Ob tem bomo samodejno pomislili na 5 dobrih doživetij dneva in z dobrim občutkom odšli spat. Dan se je obrestoval.

Ozavestimo trenutek:
Veliko ljudi v mislih ni na kraju, na katerem se fizično nahajajo. To trenutku odvzame energijo, stane življenjske moči in moti človeške odnose. Bodimo v mislih 100% prisotni, namesto da se izgubljamo v drugih opravilih. Ljudje okoli nas bodo to cenili in ista energija se bo vrnila k nam. Če imamo moblini telefon, ga zavestno izklopimo, ko ga zares ne potrebujemo. Le služnjičad je morala biti vedno in povsod na voljo. Zato ob lepih sprehodih v naravi  ali ob dobri kavi v prijetnem lokalu ne dopustimo, da bi nam mobilni telefon jemal energijo.

Poskrbimo za svoj videz:
Oblecimo le tista oblačila, v katerih se zares dobro počutimo. Znebimo se vseh kosov, ki nam ne pristajajo ali s v njih počutimo slabo, saj nam kvarijo razpoloženje. Oblačila, ki jih imamo radi ali nam dajejo svež videz, odsevajo tudi naše telo in nam dajejo polet. Krepijo našo duhovno moč, saj se v svoji koži počutimo dobro. To pa se odraža tudi v našem duševnem stanju.











Print Friendly and PDF

3 komentarji:

  1. Pomembne stvari za življenje. To s fižolčki je zelo zanimivo in uporabno. Lepe fotke.
    Prisrčen pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  2. Dobri nasveti, sploh tale s fižolčki.

    OdgovoriIzbriši
  3. Odlična objava, prekrasne fotografije :) Hvala!

    OdgovoriIzbriši