PREKMURSKI KRAPCI
Sestavine:
Kvašeno stesto:
- 40 dag moke
- 10 dag masla (namesto masla sem dala 2-3 žlice olivnega olja)
- 1 žlička soli
- 2 dl toplega mleka
kvasec iz:
- 1 dl toplega mleka
- 2 dag kvasa
- 1 žlička sladkorja
- 1 žlica moke (sama je nisem uporabila)
Nadev:
- 3/4 l mleka
- 30 dag prosene kaše
- 70 dag skute
- 2 jajci
- 4 dag sladkorja
- 3 do 5 dl smetane (uporabila sem kislo)
Zamesimo kvašeno testo,
vzhajano razvaljamo za dober prst na debelo in ga položimo na namazan pekač. Robove malo dvignemo, da nadev ne bo uhajal.
Po vsem testu razgrnemo nadev, ga pokapamo s smetano, damo v pečico in pečemo pri 220 stopinjah dokler ne zarumeni. Pečen pečenjak spet pokapamo s smetano, malo počakamo, da se smetana vpije, nato narežemo na kose velike 8 x 10 cm.
Sama sem smetano zamešala le v nadev in z njo nisem pokapala sladice. Ker je bila kar precej visoka, sem jo narezala na manjše kose. 8x10 cm se mi je zdelo absolutno preveliko.
Nadev: Mleko zavremo in v njem 25 minut kuhamo kašo. Med ohlajeno zmešamo skuto, jajci, sladkor in smetano.
Zelo dober. SEM SKORAJ SAMA CELEGA ZMAZALA!
OdgovoriIzbrišiZelo dobro..in nasitno. Mnjami
OdgovoriIzbrišiPozdrav, moje ime je Kristene Bella, imam 60 godina i trenutno sam bolesna, a s obzirom na moje godine i trenutno zdravstveno stanje htjela bih donirati 320.000 € za svoju imovinu.
OdgovoriIzbrišiImam veliku količinu novca koju bih vam želio staviti na raspolaganje putem donacije kako bih vam omogućio izvođenje djela dobre volje.
Ako ste zainteresirani, obratite se na moj e-mail: kristenebella@gmail.com