JUDOVSKA PEČENKA
Sestavine:
- 50 dag mlete govedine
- 50 dag mlete svinjine (uporabila sem 1 kg mlete govedine)
- 10 dag namočenega in ožetega kruha (uporabila sem 1/4 štruce belega kruha)
- 2 jajci
- 1 žlica moke
- 3 stroki sesekljanega česna
- 2 žlici sesekljane čebule (uporabila sem eno veliko čebulo)
- sesekljan peteršilj
- sol
- poper
- 1 dcl kisle smetane
Dvakrat premleto meso (naše je bilo le enkrat mleto) damo v skledo, vse naštete surovine, razen smetane in dobro pregnetemo. Če ni dobro pregneteno, med peko pečenka poka in se pri rezanju drobi.
Oblikujemo klobaso, jo položimo na z vodo poplaknjen pekač in anlijemo še toliko vode, da je tretjina klobase v vodi.
Pečemo 60 minut pri 200 stopinjah. Četrt ure pred koncem pečenja meso prelijemo s smetano. (Sama sem pečenko med peko večkrat prelila z vodo iz pekača. Na koncu je nekaj vode v pekaču ostalo in sem jo odlila)
Pečenko narežemo in jo damo na ogret servirni križnik.
Mesna pečenka zraven špinača mmmm,včasih dam samo malo kruha in malo ovsenih kosmičev.
OdgovoriIzbrišiMleko in govedina gre pri Judovski kuhinji skupaj? Hmm..
OdgovoriIzbriši