PALAČINKE Z JAGODAMI
Sestavine:
- 3 jajca
- cca. 1 liter mleka
- koruzna moka
- gladka moka
- ščepec soli
Nadev:
- skuta
- žlica kisle smetane
- sveže jagode
- 1 vanilijev sladkor
Jajca, mleko in sol sev zmešala z ročno stepalko in nato dodala moko. Sestavine sem ponovno stepla in pustila maso stati dobrih 20 minut, da se je nekoliko zgostila. Nato sem spekla palačinke in jih napolnila z nadevom. Nadev sem naredila tako, da sem zmešala vse sestavine. No, jagode sem seveda narezala na koščke.
Mmmm....... njam, te so res aktualne. Palačinke in frtalje so res super stvar, nadevamo jih lahko z vsem, kar nam narava ponuja užitnega.
OdgovoriIzbrišilp
Jih bom jutri delala po tem receptu s koruzno moko.Pri nas pa je nastal domač jagodni sladoled,a ga moram že jutri ponoviti(zmanjkalo),in nekaj steklenic gostega jagodnega soka za ozimnico.Sušim pa bezeg,meto,meliso,koprive so že suhe in pospravljene,bezgov sirup tudi,češnjev kompot...Darovi narave.
OdgovoriIzbrišilp
Vau, pridne roke! Mi pa se še pustimo razvajati. Zelišča za čaje nabira in suši mama, pa bezgov sok tudi ona naredi. Jaz pa uživam v kuhanju marmelad. Kmalu bo jagodna, jeee!
Izbriši