torek, 23. junij 2015

KAM Z RIBEZOM?

Nekateri smo ga že obrali, pri nekaterih pa še vedno krasi zelene grme - male sočne in zdrave jagode ribeza. 

A kam z njim, ko ga oberemo?
Sama ga pospravim v zmrzovalnik in ga nato čez celo leto uporabljam v sadnih napitkih in pitah. Lahko pa iz njega naredimo sok, ali pa marmelado. Sama ribezove marmelade ne kuham, ker je noben doma ne je. Sirup pa sem že delala, a v času, ko pijemo v glavnem vodo, tudi tega več doma nobeden ne uporablja.  Torej, mi ne preostane grugega, kakor da si privoščimo nekaj sladkega.

Ena takšna enostavna ribezova sladica je nastala minuli vikend:



SOČNA RIBEZOVA PITA

Sestavine:

Biskvit:

  • 4 jajca
  • 1 jogurtov lonček sladkorja
  • 1 jogurtov lonček mleka
  • 1 jogurtov lonček olja
  • 3 jogurtove lončke moke
  • 1 pecilni prašek
  • 1/2 jogurtovega lončka kakava

Nadev:
  • 1/2 kg skute
  • 3 jajca
  • 8 žlic sladkorja
  • 1 vanilijev prašek
  • 1 jogurt
  • vanilijev puding (prašek)
  • ribez

Za biskvit sem penasto zmešala jajca in sladkor. Dodala mleko, olje, moko s pecilnim praškom in kakav, nato pa polovico mase vlila spodaj, drugo polovico pa na nadev.
Za nadev sem zmešala skuto, jajca, sladkor, vanilijev prašek, kislo smetano, ribez in prašek vanilijevega pudinga.

Pecivo sem pekla v pečici ogreti na 180 stopinj cca. 60 minut.







Print Friendly and PDF

6 komentarjev:

  1. Uh joj, tole izgleda predobro :) xx Maja

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Probaj, res je dobro in enostavno za pripravo! Lep dan!

      Izbriši
  2. Njam, sliši se krasno. Sama pa ribez in ostalo sadje najraje jem kar surovo, bolj kot je kislo, rajši ga imam:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Saj mi ga nekaj malega tudi pojemo, a ribeza je preveč. Komaj čakam borovnice! Lep dan!

      Izbriši
  3. Prepisano,sadja je dovolj volja tudi,hvala za vse recepte:)

    OdgovoriIzbriši