petek, 24. julij 2015

PRESNA SLADICA ZA VROČE DNI

Še malo, pa se nam obeta ohladitev in spet bomo lahko prižgali pečico in si privoščili dišeči domači kruh in slastne in sočne domače sladice. Med tem pa, ko jo čakamo smo si mi privoščili odlični presni jabolčni štrudelj. Brez moke in brez glutena. Mmmm, kako so se fantje oblizovali, ko so ga poizkusili.


PRESNI JABOLČNI ŠTRUDELJ

Sestavine:

Testo:
  • rozine
  • orehi


Nadev:
  • jabolka
  • sok 1/2 limone
  • cimet

Rozine sem za dobro uro namočila v vroči vodi in jih nato skupaj z orehi zmlela v gosto pasto, katero sem v debelini cca. 1 cm namazala po peki papirju.

Jabolka sem oprala, očistila in naribala, jim dodala limonin sok in cimet, ter jih enakomerno razporedila po testu.

Štrudelj sem zavila, ter ga postavila v hladilnik.

Naslednji dan je še boljši!







Print Friendly and PDF

2 komentarja: