Tokrat popolnoma enostaven kruh, brez semen, le z janežem in kumino.
POLNOZRNATI KRUH Z JANEŽEM IN KUMINO
Sestavine:
- 700 g polnozrnate moke
- 1 vrečka suhega kvasa
- žlička rjavega sladkorja
- cca. 3 dcl vroče vode
- 1 žlička soli
- žlica olivnega olja
- pest janeža in kumine
Moko sem odtehtala v večjo posodo, vanjo naredila jamico in noter vsula kvas in sladkor, ter jamico do vrha zalila z vročo vodo.
Po cca. 10 minutah sem dodala olje, sol, vodo in zdrobljen janež ter kumino. Sestavine sem temeljito premiksala, da sem dobila gladko zmes. Posodo sem pokrila s krpo in počakala cca. 1 uro, da je naraslo. Nato sem oblikovala štruco, jo postavila na pekač, vklopila pečico in počakala, da se je le-ta segrela. Med tem časom je kruh še počival pokrit s krpo.
Ko se je pečica segrela, sem kruh večkrat prečno zarezala, ter pekač postavila v pečico. Kruh sem pekla prvih 15 min na temperaturi 250 stopin, nato pa cca. 30 min. na 200 stopinjah.
Pečen kruh sem postavila na rešetko, da se je ohladil.
Dišeč,dober.....mmmmm:)
OdgovoriIzbrišiDišeč,dober.....mmmmm:)
OdgovoriIzbriši