ponedeljek, 30. november 2015

ODLIČNO KOSILO - bučna juha

Ta teden bomo skupaj skuhali odlično kosilo, zato ne pozabite vsaki dan na kratko pokukati v moj kotiček. Jedilnik bo preprost, sestavljen predvsem iz sezonskih domačih jedi in predvsem ... ne preveč kaloričen.

Pričeli bomo z domačo bučno juho:

DOMAČA BUČNA JUHA

Sestavine:

  • 1 rdeča čebula
  • 1 rumeni korenček
  • 2 majhni čajoti
  • kos hokaido buče
  • 1 večji krompir
  • 2 stroka česna
  • olje
  • kisla smetana
  • sol, poper, kajenski poper


Čajoto olupim in narežem na kose, prav tako očistim in olupim hokaido bučo in jo narežem na kose. Kose obeh buč stresem v pekač obložen s silikonsko podlogo ali peki papirjem in ga postavim v segreto pečico. Bučo pečem cca. 20 minut na 180-tih stopinjah.

Med tem sesekljam čebulo, na koščke narežem korenje, olupim in narežem krompir, ter sesekljam česen. 

V ponev vlijem olje, ter prepražim čebulo. Dodam korenček in krompir, ter ponovno pražim. Na koncu dodam česen in pečeno bučo, premešam, začinim in vso zelenjavo zalijem z vodo. 

Juho kuham cca. 20 minut. Ko je juha kuhana jo zmiksam v blenderju, ter ji dodam kislo smetano.

In že je prva jed gotova.










Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar