torek, 1. december 2015

ODLIČNO KOSILO - konjski golaž

Včeraj smo skuhali odlično bučno juhico, danes pa bomo nadaljevali z glavno jedjo. Privoščili si bomo okusen konjski golaž. Mnogi imajo pomisleke glede konzumiranja konjskega mesa, a mi nismo med njimi. Radi ga imamo in dobro nam je. Če se le da, si ga priskrbimo.

Pa gremo:


KONJSKI GOLAŽ S PIVOM

Sestavine:

  • 2 veliki rdeči čebuli (lahko sta tudi beli)
  • 1 velik korenček 
  • zelena
  • 600 g konjskega mesa za golaž
  • pasirani paradižniki ali pelati
  • 3 dcl piva
  • sol, poper, timijan
  • 1 žlica moke


Čebulo očistim in sesekljam, a ne preveč drobno. Korenček prav tako očistim in ga narežem na večje kose. Čebulo in korenček pražim cca. 10 minut na zmernem ognju. 

Dodam meso in sestavine ponovno dobro prepražim, tako da meso spremeni barvo. Nato dodam 1 žlico moke, ki bo golaž zgostila, popražim, prilijem pasirane paradižnike in na koncu sestavine zalijem s pivom. Dodam začimbe in zeleno, ter počakam da zavre. 

Za tem zmanjšam ogenj na minimum in  kuham golaž 2.5 - 3 ure. 

Medtem ko se golaž kuha pripravim preostali del kosila. Kot prilogo h golažu si bomo privoščili odlične domače ajdove žgance. A le-te bomo skuhali jutri.










Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar