Pa gremo:
KONJSKI GOLAŽ S PIVOM
Sestavine:
- 2 veliki rdeči čebuli (lahko sta tudi beli)
- 1 velik korenček
- zelena
- 600 g konjskega mesa za golaž
- pasirani paradižniki ali pelati
- 3 dcl piva
- sol, poper, timijan
- 1 žlica moke
Čebulo očistim in sesekljam, a ne preveč drobno. Korenček prav tako očistim in ga narežem na večje kose. Čebulo in korenček pražim cca. 10 minut na zmernem ognju.
Dodam meso in sestavine ponovno dobro prepražim, tako da meso spremeni barvo. Nato dodam 1 žlico moke, ki bo golaž zgostila, popražim, prilijem pasirane paradižnike in na koncu sestavine zalijem s pivom. Dodam začimbe in zeleno, ter počakam da zavre.
Za tem zmanjšam ogenj na minimum in kuham golaž 2.5 - 3 ure.
Medtem ko se golaž kuha pripravim preostali del kosila. Kot prilogo h golažu si bomo privoščili odlične domače ajdove žgance. A le-te bomo skuhali jutri.
Ni komentarjev:
Objavite komentar