ponedeljek, 15. februar 2016

ODLIČNA PEČENA POLENTA

Od kar smo na novo "našli" oziroma odkrili tole preprosto jed - žgance, smo nad njimi neizmerno navdušeni. Kombiniramo jih k ribam, omakam, zelenjavi ali pa k temu okusnemu segedin-golažu iz konjskega mesa.

In kar je najpomembneje. Takoooo enostavna in takoooo hitro pripravljena jed in takoooo dobra. To je za nas, ki doma redno kuhamo, zraven pa počnemo še ničkoliko stvari najpomembneje. 

Pečena polenta. Najboljša stvar, ki se nam je v zadnjem času na krožniku zgodila.

PEČENA POLENTA

Sestavine:

  • voda
  • sol
  • koruzni zdrob
  • olivno olje


Koruzni zdrob skuham po navodilih iz vrečke oz. iz glave in počakam, da se ohladi. V primeru, da ni časa za čakanje, da se polenta ohladi v posodi kjer sem jo kuhala, jo razprostrem na velik krožnik v debelini približno 1.5 cm in tako se zelo hitro ohladi. Nato jo narežem na rezine in spečem v ponvi na olivnem olju. Njaaaami!








Print Friendly and PDF

2 komentarja:

  1. Dobra ideja, da se ohladi kar v loncu (sploh, če je teflonski) in se reže kot kruh. Jaz vedno vlijem na pekač obložen s peki papirjem. Mi kar pogosto jemo pečeno polento, običajno vmešam še začimbe (parmezan, suhe paradižnike, mogoče samo grobo mlet poper)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jaaa, res dobra reč - tale polenta! Lep dan, pa čeprav ni sončka!

      Izbriši