MASCARPONE ČOKOLADNO - OREHOVA TORTA BREZ MOKE
Sestavine za biskvit:
- 120 g mletih orehov
- 20 g kokosove moke
- 30 g kakava v prahu
- 1 žlička sode bikarbone
- 60 g sladkorja
- 1 vanili sladkor
- 2 rumenjaka
- 4 beljake
- 50 g raztopljenega masla
Sestavine za kremo:
- 250 g mascarpone sira
- 250 g sladke smetane za stepanje
- 150 g jedilne čokolade
Ostale sestavine:
- lonček kave za navlažitev biskvita
- divje robide
Rumenjake in sladkor sem 5 minut stepala, da je masa fajn narasla. Nato sem dodala vse suhe sestavine, stopljeno maslo in beljakov sneg, ter vse rožno in nežno zmešala.
Pekač sem namazala z oljem in vanj vlila biskvitno zmes. Biskvit sem pekla cca. 40 minut na 175-tih stopinjah.
Kremo sem zmešala iz stepene smetane, mascarpone sira in stopljene čokolade. Ohlajen biskvit sem razrezala na pol. Prvi del sem položila na krožnik, ga navlažila s kavo in premazala s kremo, ter preko nje zložila robide. Nato sem vse skupaj prekrila z drugo plastjo biskvita, ga ponovno navlažila s kavo in celotno torto premazala s preostalo kremo. Po vrhu sem torto okrasila z okusnimi robidami.
Postavila sem jo v hladilnik in čez par uro, ko so se sestavine fajn povezale in ko se je torta dobro ohladila, smo si privoščili okusno kavo iz kofetiere in košček domače tortice.
Njamiiiiii!
Ni komentarjev:
Objavite komentar