OREHOV KRUH
Sestavine:
- 350 g ržene moke
- 350 g bele gladke moke
- 1 vrečka suhega kvasa
- 1 žlička sladkorja
- 1 žlička soli
- malo olivnega olja
- cca. 3 dcl vroče vode
- pest orehov
Moko sem natehtala v večjo skledo in vanjo naredila jamico. Noter sem vsula kvas in sladkor, ter jamico do vrha zalila z vročo vodo.
Ko je kvas narasel, sem dodala preostale sestavine in zmiksala gladko testo. Nato sem testo po vrhu na tanko premazala z olivnim oljem, skledo pokrila s kuhinjsko krpo in počakala eno dobro uro, da je testo naraslo. Za tem sem ga ročno premešala, razdelila na dva dela in oblikovala dve štruci.
Postavila sem jih v pekač obložen s peki papirjem in pokrila s krpo. Pečico sem vklopila na 250 stopinj in po približno 20-tih minutah, ko se je temeljito segrela, vanjo potisnila pladenj s štrucami. Le-te sem predhodno prečno zarezala.
Kruh sem pekla cca. 15 minut na 250-tih stopinjah, nato pa še cca. 30 minut na 200 stopinjah. Vroč kruh sem postavila na rešetko in počakala, da se je ohladil.
Ni komentarjev:
Objavite komentar