Dober in okusen vsakdanji domači kruhek je res gotov za en, dva tri.
Pa specimo tokrat polnozrnatega z različnimi semeni.
POLNOZRNATI KRUH S SEMENI
Sestavine:
- 300 g polnozrnate moke
- 400 g gladke bele moke
- 1 žlička soli
- malo olivnega olja
- pest različnih semen
- vrečka suhega kvasa
- 1 žlička sladkorja
- cca. 3 dcl vroče vode
Moko odtehtam v večjo posodo, vanjo naredim jamico, noter sujem kvas, ga posujem s sladkorjem in jamico do vrha zalijem z vročo vodo.
Ko kvasec kipne, dodam olje, sol, semena in vodo, ter zmiksam gladko testo, ki ga prekrijem s krpo in pustim vzhajati najmanj eno uro.
Nato testo ponovno pregnetem in oblikujem v glebec. Le tega pložim v namaščen pravokotni pekač in ga ponovno pustim, da vzhaja. Medtem vklopim pečico na 250 stopinj in počakam, da se temeljito segreje.
V segreto pečico postavim pekač in pečem kruh 15 minut na 250-tih stopinjah, nato pa naslednjih cca. 30 minut na 200 stopinjah.
Pečen kruh zvrnem iz pekača in ga odložim na kuhinjski rešetki, da se ohladi.
Je dišalo tudi pri nas,pirin s semeni:)
OdgovoriIzbriši