četrtek, 3. marec 2016

ČEŠNJEV KOLAČ

Ste bili poleti pridni in ste skrbno vlagali svoje domače pridelke v zamrzovalno skrinjo? A ste morda vložili tudi češnje? Ali pa morda tudi ne. Če se vam je zahotelo nečesa sladkega, domačega in sočnega, je tale biskvit kot naročen za vas. 

Je enostaven za pripravo, hitro gotov in sočen.


ČEŠNJEV KOLAČ

Sestavine:
  • 4 jajce
  • 100 g sladkorja
  • 100 g koruzne moke
  • 140 g bele moke
  • 100 g olja
  • 100 g vode
  • 50 g navadnega jogurta
  • 50 g skute
  • 1 pecilni prašek
  • 1 vanili sladkor
  • 300 - 500 g izkoščičenih češenj

Beljake sem ločila od rumenjakov in jih z vanilijevim sladkorjem stepla v trdi sneg. Sladkor sem primešala rumenjakom in stepla gosto kremo. Dodala sem olje, sestavine ponovno stepla in nato dodala vse preostale sesavine in naredila gosto zmes. Beljak sem na koncu vmešala ročno.

Maso sem vlila na pomaščen in z drobtinami potresen pekač in preko enakomerno razporedila češnje. Maso sem nekoliko potresla, da so se češnje vtisnile v testo in pekač postavila v segreto pečico. 





Biskvit sem pekla cca. 45 minut na 180-tih stopinjah.




Print Friendly and PDF

1 komentar: