petek, 4. marec 2016

LED JE PREBIT

Ko konec leta mine tekaška tekmovalna evforija, vnema in sezona, nastopijo hladni in temni meseci, ki kljub prizadevanjem, da nebi bilo tako, upočasnijo telo, ga polenijo, naredijo zaspanega in utrujenega in navržejo par dodatnih kilogramov. 

In kako se izviti iz tega trdnega objema zime, megle, dežja, snega in mraza? Hja, vsak ima svoj način. Midva s Sašotom že par let ubijava to zimsko monotonijo s prijavo na tekaško tekmo nekje konec februarja ali v začetku marca. To pomeni, da si postaviva cilj, čemur sledi priprava tekaškega plana in izpolnjevanje zadanih nalog. 

A ni lahko. Sama definitivno nisem zimski tip. Uff, sovražim te zime. In se mi zdi, da je vsako leto huje. Vsako leto me zima bolj "uniči". Ponavadi udari februarja in me drži ves mesec. Letos je bilo divje. Izrazito. Kot buldožer je gazila preko mene, me utrujala in preprečevala, da bi kvalitetno opravljala zastavljene tekaške treninge. Ne vem, če sem v februarja uspela speljati en kvalitetni trening po planu. 

A nič zato. Vse to krepi telo in duha. In letošnji spomladanski cilje je bil 16. Splitski polumaraton. Podaljšani vikend, vonj po morju, splitska riva, Marjan - simbol mesta Split, Dioklecianova palača - najbolje ohranjen spomenik rimskega graditeljstva, odlična organizacija, več kot 1500 sodelujočih, težka trasa in odlično vzdušje in februarske zimske tegobe so bile pozabljene. 

Sama sem že doma odmislila dober rezultat in sem mislim da prvič v življenju odšla na tekmo le uživati in jo preteči. Brez cilja, brez tempa in brez pričakovanj. Začela sem zmerno, brez napora in zmerno tudi nadaljevala in nekoliko hitreje končala. A glej, čas sploh ni bil slab. Glede na to, da trasa premore več kakor 100 višinskih metrov vzponov in ob dejstvu, da je na dan tekme pihal močan jugo, sem uspela izvleči čas 1:35:16, kar je zadostovalo za drugo mesto v kategoriji. Jeeeee! 

Tako. Prebila sem led, otvorila sezono, zbudila telo in ga prestavila v višjo prestavo, sedaj pa par dni bolj na izi, potem pa novim zmagam na proti. 

Komaj čakam naslednjih dogodivščin!!!














To pa je nagrada, ki je še zdaleč nisem pričakovala.


Print Friendly and PDF

1 komentar:

  1. Čestitam za odličen rezultat. Meni je sicer zmagovalec vsak, ki je dovolj pripravljen, da gre na tekmo.
    Glede zime pa ... komaj čakam, da jo bo konec. Vsaj dan se vztrajno daljša, počasni bo tudi vreme lepše.

    OdgovoriIzbriši