Tokrat si bomo privoščili polnozrnate žemljice - polžke.
DOMAČE ŽEMLJICE - POLŽKI
Sestavine:
- 400 g ržene moke
- 300 g gladke moke
- 1 vrečka suhega kvasa
- 1 žlička sladkorja
- cca. 3 dcl vroče vode
- 1 žlička soli
- malo olivnega olja
Moko sem natehtala v skledo in vanjo naredila jamico. Noter sem nasula kvas, ga posipala z žličko sladkorja in jamico do vrha zalila z vročo vodo.
Ko je kvasec kipnil, sem dodala sol, olje in preostalo vodo, ter ročno zgnetla gladko testo. Pokrila sem ga s krpo in počakala dobro uro, da je naraslo. nato sem ga ponovno pregnetla in razdelila na 8 približno enakih kosov. Iz vsakega sem zrolala debel svaljek in ga zavila v polža.
Žemljice sem zložla na pekač obdan s peki papirjem ali silikonsko podlogo, jih ponovno pokrila s krpo in počakala cca. 20 minut, da se je segrela pečica.
Pekač sem postavila v vročo pečico in žemljice pekla cca. 40 minut na temperaturi 200 stopinj.
Ni komentarjev:
Objavite komentar