ponedeljek, 18. julij 2016

ODLIČNA VIŠNJEVA TORTA

Višnje niso ravno moj najljubši sadež, a če jih dobim že izskoščičene, jih z veseljem vzamem in tokrat je iz njih nastala odlična torta z mascarpone sirom. 


ČOKOLADNA VIŠNJEVA TORTA


Sestavine za biskvit:

  • 6 jajc
  • 1 vanili sladkorj
  • 6 žlic sladkorja
  • 6 zvrhanih žlic mletih orehov
  • 3 žlice temnega kakava v prahu
  • 3 žlice olja
  • 3 žlice brezglutenske moke


Sestavine za kremo:

  • 250 ml sladke smetane za stepanje
  • 500 g mascarpone sira
  • 1 žlica cappuccino praha
  • 100 g črne čokolade


  • izkoščičene višnje - sveže ali vložene


Najprej se lotim biskvita. Vklopim pečico na 180 stopinj in  pričnem z mešanjem biskvita. Beljake ločim od rumenjakov in iz njih stepem sneg. Rumenjake temeljito (cca. 10 minut) stepem s sladkorjem in nato dodam orehe, kakav, moko in olje. Na koncu ročno vmešam beljake, ter maso vlijem v namaščen pekač. Le-tega postavim v segreto pečico in pečem biskvit cca. 30 minut. Nato počakam, da se ohladi in ga napolnim s kremo in višnjami.

Za kremo stepem sladko smetano. V ločeni skledi stopim čokolado in ji dodam mascarpone sir in cappuccino prah. Na koncu počasi vmešam sladko smetano. 

Ohlajen biskvit prerežem na polovico in ga z žlico prelijem z višnjevim sokom. Preko enakomerno namažem kremo in preko nje razporedim višnje. Prekrijem z drugo polovico biskvita in preko enakomerno razporedim preostalo kremo. 

Torto postavim v hladilnik, da se ohladi in da se sestavine temeljito prepojijo. 




Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar