ČOKOLADNA VIŠNJEVA TORTA
Sestavine za biskvit:
- 6 jajc
- 1 vanili sladkorj
- 6 žlic sladkorja
- 6 zvrhanih žlic mletih orehov
- 3 žlice temnega kakava v prahu
- 3 žlice olja
- 3 žlice brezglutenske moke
Sestavine za kremo:
- 250 ml sladke smetane za stepanje
- 500 g mascarpone sira
- 1 žlica cappuccino praha
- 100 g črne čokolade
- izkoščičene višnje - sveže ali vložene
Najprej se lotim biskvita. Vklopim pečico na 180 stopinj in pričnem z mešanjem biskvita. Beljake ločim od rumenjakov in iz njih stepem sneg. Rumenjake temeljito (cca. 10 minut) stepem s sladkorjem in nato dodam orehe, kakav, moko in olje. Na koncu ročno vmešam beljake, ter maso vlijem v namaščen pekač. Le-tega postavim v segreto pečico in pečem biskvit cca. 30 minut. Nato počakam, da se ohladi in ga napolnim s kremo in višnjami.
Za kremo stepem sladko smetano. V ločeni skledi stopim čokolado in ji dodam mascarpone sir in cappuccino prah. Na koncu počasi vmešam sladko smetano.
Ohlajen biskvit prerežem na polovico in ga z žlico prelijem z višnjevim sokom. Preko enakomerno namažem kremo in preko nje razporedim višnje. Prekrijem z drugo polovico biskvita in preko enakomerno razporedim preostalo kremo.
Torto postavim v hladilnik, da se ohladi in da se sestavine temeljito prepojijo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar