četrtek, 30. marec 2017

DOMAČE JE BOLJE

Včasih, ma ne včasih - mnogokrat oziroma skoraj vedno je težko organizirati svoj prosti čas in v tisto malo dneva spraviti vse kar bi človek želel. A mnogo se da, le volja mora obstajati. Zato se trudim, vsaki dan sproti, da redno nastajajo dišeče domače žemljice in kruhki. Mamljivi in dobri. Najboljši, zato ker so domači.

DOMAČE BOBETKE

Sestavine:

  • 700 g moke
  • vrečka suhega kvasa
  • žlička meda
  • cca. 1 dl navadnega jogurta
  • cca. 2 dl vroče vode
  • žlička soli
  • malo olja


Moko presejem, vanjo naredim jamico in noter nasujem kvas. Dodam žličko meda in jamico zalijem z vodo. Počakam, da kvas naraste, nato dodam sol, olje, jogurt in vodo, ter zmesim gladko testo. Mesim ročno. Testo pokrijem s krpo in počakam dobro uro, da naraste. Nato ga razdelim na 8 do 10 enakih delov in oblikujem kroglice. Položim jih na pekač, jih ponovno pokrijem in počakam cca. 20 minut, da malo narastejo. Nato vklopim pečico in ko je segreta vanjo postavim pekač z bobikami.

Bobetke pečem cca. 45 minut na 200 stopinjah. Še vročim z maslom se je res težko upreti.




Print Friendly and PDF

1 komentar:

  1. Čas imamo za tisto, za kar si ga vzamemo. :) Bombetke izgledajo mamljivo.

    OdgovoriIzbriši