torek, 7. marec 2017

POMLADANSKI KRUH

A vam je morda ostala kisla smetana in jo nameravate zavreči? Ali pa morda skuta, ki se že nekaj dni "valja" po hladilniku? Nikar jih ne zavrzite! Vse to lahko uporabimo in iz sestavin spečemo okusen domač kruh!

POMLADANSKI KRUH

Sestavine:

  • 70 dgag gladke bele moke
  • vrečka suhega kvasa
  • žlička meda
  • kisla smetana
  • skuta
  • cca. 2.5 dcl vroče vode
  • malo olja
  • sol


Moko presejem v posodo, vanjo naredim jamico in noter vsujem kvas. Dodam žličko meda in jamico zalijem z vročo vodo. Počakam cca. 10 minut, da kvas naraste, nato dodam sol, olje, kislo smetano in skuto in vodo po potrebi, tako da z gnetenjem dobim gladko testo.

Testo pustim vzhajati približno eno uro, nato ga ponovno premesim in oblikujem hlebec. Položim ga na pekač obložen s peki papirjem, pokrijem s krpo ter vklopim pečico na 250 stopinj. Ko se le-ta segreje vanjo potisnem pekač. Kruh pečem 15 min. na 250-tih stopinjah, nato pa cca. 30 minut na 200 stopinjah.

Pečen kruh položim na rešetko, da se ohladi.




Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar