POMLADANSKI KRUH
Sestavine:
- 70 dgag gladke bele moke
- vrečka suhega kvasa
- žlička meda
- kisla smetana
- skuta
- cca. 2.5 dcl vroče vode
- malo olja
- sol
Moko presejem v posodo, vanjo naredim jamico in noter vsujem kvas. Dodam žličko meda in jamico zalijem z vročo vodo. Počakam cca. 10 minut, da kvas naraste, nato dodam sol, olje, kislo smetano in skuto in vodo po potrebi, tako da z gnetenjem dobim gladko testo.
Testo pustim vzhajati približno eno uro, nato ga ponovno premesim in oblikujem hlebec. Položim ga na pekač obložen s peki papirjem, pokrijem s krpo ter vklopim pečico na 250 stopinj. Ko se le-ta segreje vanjo potisnem pekač. Kruh pečem 15 min. na 250-tih stopinjah, nato pa cca. 30 minut na 200 stopinjah.
Pečen kruh položim na rešetko, da se ohladi.
Ni komentarjev:
Objavite komentar