torek, 12. september 2017

TOPLO IN DIŠEČE

Tako, pa je poletja konec. No, vsaj tistega vroče vročega. In dnevi so kot naročeni za poplesavanje po kuhinji. Sama sem včeraj spekla zagorske štruklje, danes pa bo na vrsti dišeči domači kruh. Pa dajmo - specimo ga skupaj.

KORUZNI KRUH

Sestavine:
- 300 g koruzne moke
- 400 g gladke moke
- vrečka suhega kvasa
- žlička sladkorja ali meda
- žlička soli
- malo olivnega olja
- pest namočenih lanenih semen
- cca. 3 dl. vode

Koruzno moko odtehtam v skledo in jo prelijem z vrelim soljenim kropom in počakam da se nekoliko ohladi. Nato dodam gladko moko, vanjo naredim jamico, noter vsipam kvas, ga posujem s sladkorjem, zalijem jamico z vodo in počakam, da kvas kipne. Nato dodam olje in preostalo vodo po potrebi, ter lanena semena in zgnetem gladko testo. Pokrijem ga s krpo in počakam da naraste.

Nato ga ponovno pregnetem, oblikujem štruco, jo položim na pekač obložen s peki papirjem in pokrijem s krpo. Vklopim pečico na 250 stopinj in ko se segreje, vanjo postavim pekač s štruco. Kruh pečem 150 minut na 250-tih stopinjah in cca. 30 min. na 200 stopinjah.

Pečen kruh postavim na rešetko, da se ohladi, nato ga pospravim






Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar