KORUZNI KRUH
Sestavine:
- 300 g koruzne moke
- 400 g gladke moke
- vrečka suhega kvasa
- žlička sladkorja ali meda
- žlička soli
- malo olivnega olja
- pest namočenih lanenih semen
- cca. 3 dl. vode
Koruzno moko odtehtam v skledo in jo prelijem z vrelim soljenim kropom in počakam da se nekoliko ohladi. Nato dodam gladko moko, vanjo naredim jamico, noter vsipam kvas, ga posujem s sladkorjem, zalijem jamico z vodo in počakam, da kvas kipne. Nato dodam olje in preostalo vodo po potrebi, ter lanena semena in zgnetem gladko testo. Pokrijem ga s krpo in počakam da naraste.
Nato ga ponovno pregnetem, oblikujem štruco, jo položim na pekač obložen s peki papirjem in pokrijem s krpo. Vklopim pečico na 250 stopinj in ko se segreje, vanjo postavim pekač s štruco. Kruh pečem 150 minut na 250-tih stopinjah in cca. 30 min. na 200 stopinjah.
Pečen kruh postavim na rešetko, da se ohladi, nato ga pospravim
Ni komentarjev:
Objavite komentar