sreda, 3. december 2014

BOROVNIČEVA PANA COTA

Saj vem, da zvečer ni zdravo segati po sladicah, a kaj ko za zaključek dneva takooo paše okus po sladkem. In kadar želim, da je volk sit in koza cela, kar pomeni, da pripravim nekaj sladkega z manj sladkorja in nekoliko bolj zdravo, je to tale odlična kuhana smetana oz. po domače panacota.


BOROVNIČEVA PANACOTA

Sestavine:



  • 4 dl sladke smetane
  • 1dl mleka
  • 1 vanili sladkor
  • zavitek želatine v lističih
  • cimet
  • borovnice



Želatino 5 minut namakam v hladni vodi. Med tem zmešam polovico sladke smetane, mleko, sladkor in cimet ter na rahlem ognju med mešanjem počasi segrevam. Pazim, da ne zavre. Ko je zmes vroča primešam drugo polovico smetane in ožeto želatino. Ponovno segrejem do vročega, premešam in nalijem v modelčke za soufle, ter postavim v hladilnik - za 3-4 ure, da se sladica ohladi, ter da se sestavine fajn povežejo.

Ker je to zelo nasitna sladica, jo pripravim v več modelčkov, tako da uživamo v njenem okusu dva dni.









Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar