ponedeljek, 19. oktober 2009

PRIPRAVE NA LJUBLJANSKI MARATON - POLOVIČKO

V nedeljo 25. oktobra se bo v središču Ljubljane zgodil že 14. Ljubljanski maraton, na katerem se bom že tretjič pomerila v polovični razdalji - 21.098 m.

Priprave na preizkušnjo so v zaključni fazi. Čas ko je bilo potrebno najbolj potrpeti in se potruditi na treningu je mimo. Prav tako je že zdavnaj minil čas, ko se ti v mislih prične pojavljati dvom - ali res zmorem? Odgovor je samo eden in edini: Zmorem!!

V bistvu razlogov za skrbi nimam, saj sem pridno sledila zastavljenemu programu treninga in brez poškodb preživela poletje. Malo večjo motnjo mi je povzročila le bolezen konec avgusta in v začetku septembra, ki se je nikakor nisem mogla otresti, vendar sem jo na koncu le premagala in po nekoliko spremenjenem planu sledila nadaljnjim navodilom svojega trenerja.


Letošnja ljubljanska prireditev bo kot kaže glede na število prijavljenih ponovno presegel samega sebe. Udeležba na takšni množični tekaški prireditvi je nekaj povsem drugega, kot če se na tek odpraviš sam. Na takšni prireditvi si obkrožen z večtisoč glavo množico sotekačic in sotekačev, ki imajo vsi isti cilj. Preteči razdaljo na katero so se prijavili in premagati ostale, predvsem pa samega sebe. Super je!!

Super je, ko stojiš na štartu in se ob zvokih tolkaške skupine Stroj Machine poženeš preko štartne linije in se prepustiš ritmu množice tekačev, navijanju mimoidočih in vzdušju celotne prireditve, ki te kar posrka vase. In v tem je čar, da zmoreš teči svojo tekmo, svoj ritem in doseči svoj cilj oz. rezultat.

Vso srečo!!
Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar