nedelja, 18. oktober 2009

ŠKODLJIVOST CEDEVITE

Po e-mailu že nekaj časa kroži članek o škodljivosti Cedevite. Čeprav vsemu kar je objavljeno na svetovnem spletu ni treba verjeti, pa vseeno ni odveč zmernost in pazljivost pri uživanju te pijače:

Priljubljena vitaminska pijača Cedevita vsebuje sestavine, ki predstavljajo zdravstveno tveganje za vas, predvsem pa za vaše otroke.
Vsebuje namreč kemikalije, ki so karcinogene, strupene ali močno strupene, dražeče, strupene za jetra/
ledvice/živčevje, ki motijo tvorbo krvnih celic, povečujejo občutljivost organizma, ter povzročajo poškodbe pljuč, kože, oči ali sluznic. V najblažji obliki povzročajo le alergije, velika pa je tudi možnost tvorbe rakavih celic. Cedevita vsebuje med drugim askorbinsko kislina, barvilo E160e, alfa-tokoferil acetat, nikotinamid, sredstvo za zgostitev E414, kalcijev pantotenat, tiamin mononitrat, natrijev riboflavin-5-fosfat, piridoksin hidroklorid, cianokobalamin, folno kislino,...
Najbolj nevarna snov je vs
ekakor barvilo E160e, nič manj nevarno pa ni sredstvo za zgostitev E414.
Zato vam svetujemo, da napitka ne uporabljate prepogosto, če pa že, pa zelo razredčenega z veliko količino vode. Posebej pazljivi bodite pri napitkih, ki so se pojavili v zadnjem času, kjer so v enotnem pakiranju tako prašek, kot tudi voda, saj je količina priložene vode premajhna.


Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar