BIO JABOLČNA PITA
Sestavine:
- 300 g polnozrnate moke
- 1 pecilni prašek iz vinskega kamna
- 1 jajce
- 100 g kokosovega masla
- 100 g rjavega sladkorja
- 1 vanili sladkor
- 5 velikih žlic kefirja
- 300 g lahke skute
- 1 lonček kisle smetane
- 4 jabolka
Naribala sem jabolka in jih posula s cimentom. Za tem sem v večji skledi zmešala moko, pecilni prašek, jajce, stopljeno maslo, kefir in sladkor, ter sestvine dobro zmiksala.
Okrogli pekač sem namazala z maslom in preko enakomerno razporedila maso za pito. Preko sem namazala mešanico skute in smetane, ter na vrh enakomerno razporedila naribana jabolka.
Pito sem postavila v segreto pečico in pekla približno eno uro pri 180-tih stopinjah.
NJAMI! DOBRO JE! TE KAR POTEGNE!
Ni komentarjev:
Objavite komentar