CLAFOUTIS (NARASTEK) z jagodičevjem
Delikatna sladica iz regije Limousin. Osnovni tradicionalni recept se pripravlja s češnjami, tako da se le-te ne izkoščičijo. Torej, komur je zabavno pljuvanje koščic si lahko mirne duše privošči takšno različico.
Sestavine:
- 1/2 kg jagodičevja (ribez, maline, robide, ...)
- 1/2 skodelice kristalnega sladkorja
- 1/2 skodelice moke
- 3 stepena jajca
- 1 1/2 skodelice mleka
- ščepec soli
- maslo za pekač
Pečico sem segrela na 180 stopinj. Stepla sem jajca, dodala presejano moko in ščepec soli, vmešala sladkor in mleko, ter sestavine dobro zmiksala.
Pekač sem premazala z maslom in ga posula z moko. Po dnu pekača sem razporedila sadje in ga prelila s testom.
Sladico sem pekla približno eno uro pri 180 stopinjah. Probali smo vročo in hladno, a hladna je mnogo boljša.
Tako enostavno, pa tako slastni izgleda, stoprocento sprobam in seveda poročam kako je uspelo.
OdgovoriIzbrišiSlastno! Koliko pa je to - ena skodelica ? Dva decilitra približno? lp Maja
OdgovoriIzbrišiJa, približno 2 dcl.
IzbrišiZanimiv vrstni red dodajanja sestavin. Moram sprobat:)
OdgovoriIzbrišilp