ponedeljek, 21. januar 2013

TAKO ENOSTAVNA IN TAKO INPRESIVNA

Pokukala sem k Francozom in našla tole odlično, enostavno, sočno, lahko in hitro pripravljeno sladico:

CLAFOUTIS (NARASTEK) z jagodičevjem

Delikatna sladica iz regije Limousin. Osnovni tradicionalni recept se pripravlja s češnjami, tako da se le-te ne izkoščičijo. Torej, komur je zabavno pljuvanje koščic si lahko mirne duše privošči takšno različico. 

Sestavine:

  • 1/2 kg jagodičevja (ribez, maline, robide, ...)
  • 1/2 skodelice kristalnega sladkorja
  • 1/2 skodelice moke
  • 3 stepena jajca
  • 1 1/2 skodelice mleka
  • ščepec soli
  • maslo za pekač


Pečico sem segrela na 180 stopinj. Stepla sem jajca, dodala presejano moko in ščepec soli, vmešala sladkor in mleko, ter sestavine dobro zmiksala. 

Pekač sem premazala z maslom in ga posula z moko. Po dnu pekača sem razporedila sadje in ga prelila s testom. 

Sladico sem pekla približno eno uro pri 180 stopinjah. Probali smo vročo in hladno, a hladna je mnogo boljša.






Print Friendly and PDF

5 komentarjev: