četrtek, 5. september 2013

ZA SLADKO ZIMO

Evo, pa mi je po dveh dneh končno uspelo v kozarce spraviti tudi slivovo marmelado. Hja, tale je pa res trajala. Slive - take res domače, sicer majhne, a sladke kot med - sem dobila že v ponedeljek, a me je služba zadržala do poznega večera. Pa sem hotela marmelado kuhati v torek, a glej ga zlomka do pozne noči sem jih čistila, koščičila in rezala. No, pa mi je komaj, komaj, ponovno v poznih nočnih urah, uspelo marmelado le skuhati v sredo. Jeeee!

Nastalo je je kar 10 velikih kozarcev. Jaz, pa sem mislila, da bom je skuhala le malo.

Torej, marmeladna ozimnica je polna. No, manjka le še bučna, a ta je itak le za desert. V par majhnih kozarčkih.








Print Friendly and PDF

8 komentarjev:

  1. Lahko prosim zaupate recept?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Seveda: 5-6 kg sliv sem izkoščičila in narezala na kose, dodala sem 2 vanilijeva sladkorja in 2 kg sladkorja, ter 5 želinov. Marmelado sem kuhala cca. 45 minut, tako, da so se slive fajn zmehčale. Nato sem jo natočila v steklene kozarce in jih opremila s pokrovčki. Marmelado sem čez noč pustila, da se ohladi, ter jo naslednji dan odnesla v klet. To je to. Enostavno, a ne?

      LP, Vanja

      Izbriši
  2. Naše slive so letos bogato obrodile.Za sladke dobrote nakuhala 30 različnih kozarcev slivove marmelade.Tudi knedli so že v zamrzovalniku,nekaj kg pa smo jih posušili.Nekaj majhnih kozarčkov pa še čaka na jurkovo marmelado.
    Lepi sadni pokrovčki!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vau, vi pa se vaše ozimnice konkretno lotite (jaz sem nula proti vam). Super!!

      Izbriši
  3. Vanja, pred nekaj dnevi sem tudi jaz kuhala slivovo marmelado, pa sem hotela na vašem blogu pogledati recept. Pod Moji recepti, rubrika V kleti NI slivove marmelade.

    V info, ker je fajn recept.

    Lp/Su

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, bo (meni) prav prišlo za drugič in pa seveda še kakšnemu, ki se bo še lotil kuhe slivove marmelade.

      Lp/Su

      Izbriši
  4. Moja mami je tudi delala slivovo marmelado. Ampak je vse skupaj naredila v nekaj urah (razkoščičila in naredila ter kuhala). Ker ji je soseda posodila, takšno prav poseben pripomoček za razkoščičevanje - suha roba. Po mojem zelo priročno..

    OdgovoriIzbriši