torek, 1. oktober 2013

KUHAM Z VENDELINO - JAJČNA OMLETA S SIROM

Ker sem ugotovila, da so v Vendelinini kuharici res fajn recepti, sem se odločila, da vsaki teden preizkusim enega. V soboto sem bila sama doma in sem si privoščila tole okusno omleto:

JAJČNA OMLETA S SIROM

Sestavine:

  • 5 jajc (uporabila sem 2 beljaka, ki sta ostala od sladice in eno jajce)
  • 1 dl kisle smetane ali mleka (uporabila sem 1 žlico kisle smetane)
  • 5 žlic sira (sir sem naribala po občutku)
  • sol
  • olje za peko (v mojem primeru olivno)


V večji skodelici sem razžvrkljala jajca, ter dodala kislo smetano, eno žlico sira in sol. V ponev sem nalila malo olja, ter jo segrela. V segreto ponev sem vlila maso za omleto, ter omleto na eni strani fajn opekla. Ko je bila omleta na spodnji strani že skoraj pečena, kar pomeni, da zgornja strani ni bila več tekoča, sem po njej enakomerno porazdelila preostali sir, jo prepognina na pol in jo še kakšno minuto pustila na rahlem ognju.
Servirala sem jo s kosom domačega kruha. Odlična, okusna, hitro pripravljena in enostavna malica.








Print Friendly and PDF

4 komentarji:

  1. Izgleda super,bo kmalu na jedilniku.

    OdgovoriIzbriši
  2. Super, jajčka, nekateri so mi rekli, da bi se jih lahko že počasi naveličala, ker so na sporedu vsak (drugi) dan, v obliki zmešanih ali omlete. Zjutraj pred službo nimam časa paziti, da se rumenjak ne razleze. Za dodatke pa gobice, šunka, sir, mogoče malo popra, ko sem slabe volje :)

    Za vikend, pa "padejo" jajčka na oko, ker imam čas in to je pravi obred :)

    Hvala za predlog. Sem pa ravno prejšnji teden sprobala jajčka z banano.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ojoj, jaz pa sem bila tako ponosna sama na sebe, da sem scoprala tole omleto, ker jajčk skoraj oz. sploh ne jem. Pa je bila res dobra.

      Izbriši