ponedeljek, 17. februar 2014

ŽIVA SOLATA

Vsake toliko vas moram "pobarat" ali vztrajate, pečete kruh, športate in gojite kalčke? Ooo, pri nas je okenski vrtiček ves čas poln. Notri se najdejo semena čičerike, leče, pšenice, mungo fižola, alfalfa in še kaj.

Komaj ene pospravimo, že so na vrsti druga. Evo, tale nakaljena leča je romala v lonec.





In že sem pripravljala nova semena. Čičeriko.


Pšenico.


Črno lečo.


Vsa semena sem čez noč namočila.




In jih naslednje jutro odcedila in presipala v kalilnik.




Semena sem tri dni vsako jutro pridno spirala.



Ko so fajn narasla in pognala novo življenje, sem lečo in čičeriko skuhala.



Pšenico pa uporabila kar surovo.



Za večerjo smo imeli slastno solato.


Zelena solata, por, naribani korenček, nakaljena semena pšenice, ter nakaljena in kuhana semena leče in čičerike. 


Ko imamo na mizi takšno skledo solati, drugih dodatkov več ne potrebujemo.






Print Friendly and PDF

7 komentarjev:

  1. Vanja, hvalaaaaaaaaaaaaaaa, ker ste me spomnili na kalčke! Pred leti sem kalila še pa še potem pa opustila malo in sedaj sem čisto padla iz rutine kalčkanja. Že namakamo in poslušamo čičeriko, kako poka :)
    Pozdravček!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Suuuper! Samo da ste našli kaj uporabnega zase!
      Lep dan!

      Izbriši
  2. Vanja, ja, veliko! Človek včasih kakšne navade hote ali nehote opusti... in res imate simpatičen repertoar, vsega po malo....
    Ujemite žarke sončka!

    OdgovoriIzbriši