RIBEZOVA TORTA Z MASKARPONEJEM
Biskvit:
- 2 jajci
- 75 g sladkorja
- 1 zavitek Vanilin sladkorja
- 75 g polnozrnate moke
- 1 žlička pecilnega praška
Nadev:
- 250 g rdečega ribeza
- 200 g hladne sladke smetane
- 500 g sira maskarpone
- 3 žlice mleka
- 2 zavitka Želatine
- 75 g sladkorja
- 1 zavitek Vanilin sladkorja
Segrela sem pečico. Dno modela za torto (premera 26 cm) sem namastila.
Biskvit:
Z mešalnikom (z metlicami) sem penasto umešala jajca in postopno dodajala sladkor in vanilin sladkor, nato pa še moko s pecilnim praškom.
Biskvit sem nadevala v model za torto in postavite v spodnjo tretjino pečice. Pekla sem ga cca. 30 min. na 180-tih stopinjah.
Pečen biskvit sem pustila v modelu za torte in počakala, da se je ohladil.
Nadev:
Ribez sem oprala in očistila. Stepla sem sladko smetano. Pri najmanjši hitrosti z mešalnikom (z metlicami) sem zmešala maskarpone in mleko, nato sem dodala želatino in mešala še 2 minuti. S kuhalnico sem najprej umešala smetano, nato pa še ribez. Nadev sem razporedila po biskvitu.
Torto sem postavila za 3 ure v hladilnik in jo nato postregla.
Njammmm.... kako mora bit to dobro...
OdgovoriIzbriši