ponedeljek, 22. december 2014

ADVENTNI TEKAŠKI POKAL

Tako. Aktivni decembrski tekaški počitek se počasi izteka, a to ne pomeni, da sem ves december ležala doma na kavču, jedla čips in kokice, ter gledala televizijo. 

Ne, kje pa. December je res čas ko so dnevi najkrajši in ko so zabave na vrhuncu, a vseeno je to čas sprostitve, čas, ko nekateri obujejo planinske ali smučarske čevlje, čas ko se ponovno preizkusimo v teku na smučeh ali pa se odpravimo na bazen ali v najbližnji fitnes. 

A kljub veselemu decembru ne smemo zaspati. Predvsem tisti, ki veliko treniramo, hodimo v službo in skrbimo za družino smo na koncu leta še posebej potrebni počitka po napornem letu. Zato treninge popestrimo z alternativnimi načini zimske vadbe, s treningi moči in stabilizacije, ter s tekom za dušo in veselje brez gps naprav, brez merilnikov srčnega utripa in brez štoparice.

Ker je bil maraton v Istambulu zame letošnji največji in tudi zadnji izziv, sem po tem dogodku telo najprej temeljito spočila, nato pa kot sladek zimski izziv v svoj urnik vključila 2. Adventni tekaški pokal.

To je tekaška prireditev, katero sestavljajo štirje teki na štirih različnih lokacijah na območju Prekmurja v času adventa. Medtem ko so nekateri prižigali svečke na adventnem venčku, smo mi štiri sobote oziroma nedelje zapored tekli v Bratoncih, Beltincih, Odrancih in Murski Soboti.

Organizatorji so nas vse štiri vikende razvajali z odlično organizacijo, kratkimi teki na atraktivnih lokalnih destinacijah, energičnimi domačimi navijači, v Odrancih pa so nas prijetno presenetili in zaključek teka popestrili s pravo Prekmursko specialiteto - domačim, še toplim prigrizkom - langašem s česnovim namazom. 

Traso vseh tekov je predstavljal krog, katerega dolžina je znašala približno 1 km. Članice smo tekle 4 oz. 5 krogov, kar je skupaj naneslo nekje blizu 4 km, medtem ko so se člani morali spopasti s šestimi krogi, kar je preneseno v tekaški žargon pomenilo približno 6 km. 

Razen v Beltincih, kjer smo bili blatni go glave in mokri do kosti, nas je vreme spremljalo s prijetnimi temperaturami in toplim sončkom, lokalne znamenitosti pa so poskrbele za prijetno vzdušje. 

Adventni tekaški pokal je bil odlična popestritev zimskega treninga, saj je predstavljal prijetno dopoldansko druženje, tek ob dnevni svetlobi, česar nam predvsem v zimskih mesecih krepko primanjkuje, predvsem pa je nas tekače spravil iz "zimskega spanja" in prisilil telo, da se obrne na nekoliko višjih obratih.

Lepo je bilo in resnično sem uživala!














Print Friendly and PDF

2 komentarja: