Ja, zima gre počasi h koncu in ptrebno je porabiti domača jabolka!
JABOLČNI ŠTRUDELJ IZ LISTNATEGA TESTA
Sestavine:
- 500 g listnatega testa
- 5 velikih jabolk
- cimet
- klinčki
- limonina lupina
- 2 žlici rjavega sladkorja
- 1 vanili sladkor
Testo sem odtalila in ga razvaljala na velikost pekača.
Po sredini sem enakomerno razporedila nadev iz jabolk, sladkorja, cimeta, klinčkov in limonine lupine. Nato sem levi in desni rob preostalega testa narezala na približno 1 cm široke trekove in jih izmenično, nekoliko pod kotop preložila preko jabolčnega nadeva, tako da je nastala gosta mreža.
To sem storila dva krat. Pripravljena zavitka sem položila na pekač in ga postavila v segreto pečico. Štrudelj sem pekla na 180-tih stopinjah. Po približno 20-tih minutah sem površino testa premazala z razžvrkljano jajco in ga pekla še nadaljnih cca. 30 minut.
Seveda smo navalili še na vročega. In čeprav na začetku ni bilo nekega strašnega navdušenja po sladki hrani, je štrudelj izginil že do začetka slalomske vožnje naše Tine Maze.
Ni komentarjev:
Objavite komentar