MUSAKA S KISLIM ZELJEM IN PIRO
Sestavine:
- kislo zelje
- pira
- čebula
- mleto meso - govedina
- česen
- pelati
- sol
- poper
- timijan
- peteršilj
- jajca
- mleko
- kisla smetana
Čebulo sem očistila in narezala, ter jo prepražila na olivnem olju. Nato sem dodala mleto meso in ga hkrati s čebulo popražila. Na koncu sem dodala še česen, pelate in začimbe in sestavine dobro premešala. Posodo sem pokrila s pokrovko in omako kuhala cca. 20 minut.
Piro sem skuhala in odcedila.
V namaščen pekač sem položila plast kislega zelja, sledila je plast mesne omake, nato pira in na koncu še ena plast kislega zelja.
Musako sem prelila z razžvrkljanim jajcem, mlekom in kislo smetano, ter postavila v vročo pečico, da se nekoliko zapeče.
Enostavno, hitro in sezonsko.
Ni komentarjev:
Objavite komentar