In kljub toooliko spečenim hlebcev in štruc, je še vedno vsak drugačen, vsak edinstven in vsak unikate. Domači kruh, namreč.
In še vedno trdim - ni ga čez dober domači kruh.
HLEBEC BELEGA KRUHA
Sestavine:
- 700 g bele moke
- 1 kocka svežega kvasa
- žlička sladkorja
- žlička soli
- žlica olivnega olja
- cca. 3 dcl vroče vode
Moko presejem v večjo skledo, vanjo naredim jamico, noter nadrobim kvas, ga posujem s sladkorjem in jamico do vrha zalijem z vročo vodo.
Počakam, da kvas kipne, nato dodam sol, olje in vodo, ter temeljito zmiksam vse sestavine.
Posodo pokrijem s kuhinjsko krpo in počakam dobro uro, da naraste na dvakratno svojo količino. Nato maso ročno pregnetem, oblikujem hlebec, ga položim na pekač obložen s peki papirjem in ga prekrijem s krpo.
Vklopim pečico (na 250 stopinj) in počakam, da se segreje, nato vanjo postavim pekač s kruhom, katerega trikrat prečno zarežem, da med peko ne poči.
Kruh pečem na 250-tih stopinjah 15 minut, nato pa na 200 stopinjah naslednjih 30 minut.
Pečenega postavim na kuhinjsko rešetko, počakam, da se ohladi in ga pospravim v vrečko.
Oo, Marička! Tale je pa za v izložbo! Pri kruhu se pozna, da vaja dela mojstra. In tale je res narejen z rokami prave mojstrice. Zelo všeč.
OdgovoriIzbrišiEh, verjemi, da po tolikih letih peke kruha, še vedno kakšen izpade prav neestetski, samo tale pa je reeees ratal. Uživaj!
IzbrišiPravi je:)
OdgovoriIzbrišiPravi je:)
OdgovoriIzbrišiNe samo lep, še seksi je.. :-)
OdgovoriIzbrišiHahaha, tota je dobra!
IzbrišiUuu, kakšen lepi kruhek!! Ta pa je za lušte delat :)
OdgovoriIzbriši