ENOSTAVNA RIBEZOVA PITA
Sestavine za testo:
- 2 rumenjaka
- 125 g masla
- 100 g sladkorja v prahu
- 1 vanili sladkor
- 250 g moke
- žlica vode ali mleka
Najprej penasto stepem jajca in sladkor, dodam zmehčano maslo in vse skupaj stepem. Nato dodam moko in po potrebi vodo ali mleko. Testo zavijem v folijo in ga pustim na hladnem cca. 1 uro.
Za tem testo enakomerno razporedim po namaščenem okroglem pekaču in ga postavim za 15 - 20 minut v segreto pečico (180 stopinj), da se zlato rumeno zapeče.
Sestavine za nadev:
- 500 g ribeza
- 3 žlice gustina
- 1 - 2 žlici sladkorja
Škrob - gustin razmešam v malo vode in ga dodam zakuhanemu ribezu pomešanemu s sladkorjem. Sestavine mešam, dokler se ne pričnejo gostiti. Odstavim z ognja, počakam da se nekoliko ohladi in prelijem preko testa.
Počakam, da se pita ohladi, nadev pa strdi, razrežem in postrežem.
Ni komentarjev:
Objavite komentar