petek, 6. februar 2015

ENOSTAVNA RIBEZOVA PITA

Tisti, ki smo poleti pridno vlagali v zamrzovalno skrinjo, lahko v tem hladnih zimskih dneh uživamo okusne sladice z domačim sadjem. No, drugi pač lahko zmrznjeno sadje tudi kupite in prav tako pripravite odlično poslastico.


ENOSTAVNA RIBEZOVA PITA

Sestavine za testo:
  • 2 rumenjaka
  • 125 g masla
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 1 vanili sladkor
  • 250 g moke
  • žlica vode ali mleka

Najprej penasto stepem jajca in sladkor, dodam zmehčano maslo in vse skupaj stepem. Nato dodam moko in po potrebi vodo ali mleko. Testo zavijem v folijo in ga pustim na hladnem cca. 1 uro.

Za tem testo enakomerno razporedim po namaščenem okroglem pekaču in ga postavim za 15 - 20 minut v segreto pečico (180 stopinj), da se zlato rumeno zapeče.


Sestavine za nadev:
  • 500 g ribeza
  • 3 žlice gustina
  • 1 - 2 žlici sladkorja

Škrob - gustin razmešam v malo vode in ga dodam zakuhanemu ribezu pomešanemu s sladkorjem. Sestavine mešam, dokler se ne pričnejo gostiti. Odstavim z ognja, počakam da se nekoliko ohladi in prelijem preko testa.

Počakam, da se pita ohladi, nadev pa strdi, razrežem in postrežem.









Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar