torek, 31. maj 2016

ODLIČNO KOSILO - 1. del

Pravijo, da bi ob petkih morali jesti ribe. A jih? No, pri nas je tale ribja navada premaknjena na soboto. A se je striktno držimo. V soboto so ribe in pika. In tudi, če sva doma samo dva člana družine, so na mizi ribe. 
Z Jernejem sva si nekaj vikendov nazaj privoščila odlične, sveže linje z zelenjavnimi prilogami. Pa poglejmo, kaj je nastalo:

MLAD KROMPIRČEK KOT PRILOGA 

Sestavine:
  • mladi krompir
  • sol
  • začimbe: sveža bazilika, timijan, origano in majaron

Krompir sem oprala, narezala na kocke in na hitro pokuhala. Vsipala sem ga v ponev, prelila z olivnim oljem in posula s sesekljanimi začimbami in soljo. Na hitro sem ga popekla in servirala k ostalim jedem na križniku.





Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar