petek, 27. maj 2016

KAKO UPORABITI AJDOVO MOKO

Oni dan je nanesel pogovor na ajdovo moko, pa je prijateljica pojamrala, da jo ima doma, pa ne ve kaj naj z njo naredi. 
Kaj, ne veš kaj naj narediš z ajdovo moko? 
Ja ajdove žgance zabeljene z ocvirki! To je fuuul dobra jed. 
Oooo, ko pa ne maram ajdovih žgancev!
Potem pa naredi ajdov krapec. Odlična sladica s skuto in ajdovo moko!
Jaaaa, to bi pa res poizskusila.

Tudi vi ne veste kaj bi z ajdovo moko? Specite ajdov krapec!


AJDOV KRAPEC

Sestavine:

Testo:
200 g ajdove moke
100 g pšenične moke, ki jo lahko nadomestimo tudi s koruzno ali pa brezglutensko
sol
2 dcl vrele vode

Premaz:
500 g skute
2 dcl kisle smetane
1 jajce
sol, po želji sladkor

Ajdovo moko poparim s slano, vročo vodo. Premešam in počakam, da se malo ohladi, nato ji primešam pšenično moko in vgnetem gladko testo. To na pomokani deski tanko razvaljam na velikost pekača. Pekač obložim s peki paprjem in nanj položim testo. 


Premažem s pripravljenim nadevom iz skute, smetane, jajca in sladkorja. Pečem približno eno uro na 200 stopinjah.

Pravijo, da je najboljši vroč, zato smo ga kar takoj pojedli polovico - za malico.






Print Friendly and PDF

2 komentarja:

  1. Zelo rada pečem ajdov krapec ,še rajši ga jem,pohvale pa tudi vam Vanja za lepo pečen posladek:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Oh, le kaj bi mi brez ajdove moke. :) In kaše..

    OdgovoriIzbriši