In ker je sedaj sezona jabolk je to jabolčni.
DOMAČI JABOLČNI ZAVITEK
Sestavine:
- vlečeno testo
- jabolka
- limonin sok
- vanilijev sladkor
- cimet
- malo rjavega sladkorja ali meda
- mleti orehi
- olje
Mizo pogrnem s platnenim prtom in ga na rahlo posujem z moko. Nato testo nekoliko razvaljam, ga izdatno premažem z oljem in ga razvlečem.
Jabolka očistim in naribam kar z olupki. Dodam limonin sok, sladkor, cimet in orehe, ter maso temeljito zmešam, ter jo enakomerno razporedim po polovici testa.
Testo s pomočjo prta zvijem, robove spodviham, ter zavitek položim v namaščen ali s peki papirjem obložen pekač. Zavitek pečem cca. 45 - 60 minut na 180 stopinjah. Ko je pečen postavim pekač iz pečice, ter ga pokrijem s folijo, da se štrudelj zmehča in ohladi.
Najboljši je seveda hladen, a najbolj mamljiv in dišeč je vroč.
Ni komentarjev:
Objavite komentar