četrtek, 6. oktober 2016

DOMAČI ŠTRUDELJ

Kadar nam Jernej pripravi slasten domač burek, vedno ampak resnično vedno ostane kepica testa, ki ga jaz takoj ponovno naoljim in čez kakšen dan ali dva uporabim še za okusen domači zavitek.
In ker je sedaj sezona jabolk je to jabolčni.

DOMAČI JABOLČNI ZAVITEK

Sestavine:

  • vlečeno testo
  • jabolka
  • limonin sok
  • vanilijev sladkor
  • cimet
  • malo rjavega sladkorja ali meda
  • mleti orehi
  • olje


Mizo pogrnem s platnenim prtom in ga na rahlo posujem z moko. Nato testo nekoliko razvaljam, ga izdatno premažem z oljem in ga razvlečem.

Jabolka očistim in naribam kar z olupki. Dodam limonin sok, sladkor, cimet in orehe, ter maso temeljito zmešam, ter jo enakomerno razporedim po polovici testa.

Testo s pomočjo prta zvijem, robove spodviham, ter zavitek položim v namaščen ali s peki papirjem obložen pekač. Zavitek pečem cca. 45 - 60 minut na 180 stopinjah. Ko je pečen postavim pekač iz pečice, ter ga pokrijem s folijo, da se štrudelj zmehča in ohladi.

Najboljši je seveda hladen, a najbolj mamljiv in dišeč je vroč.










Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar