Nastal je rženi hlebec.
DOMAČ RŽENI KRUH Z VODO V KATERI SO SE KUHALI AJDOVI ŽGANCI
Sestavine:
- 700 g ržene moke
- 1 vrečka suhega kvasa
- 1 žlička sladkorja
- malo olja
- 1 žlička soli
- cca. 3 dce. vroče vode, ki je ostala od kuhanja ajdovih žgancev
Moko sem odtehtala v skledo, vanjo naredila jamico, noter nasula kvas, ga potrosila s sladkorjem in jamico do vrha zalila z vročo vodo. Počakala sem cca. 10 minut, da je kvasec narastel, nato sem dodala sol, olje in ajdovo vodo, ter zmesila gladko testo.
Posodo sem pokrila s krpo in pustila testo cca. 1 uro vzhajati. Nato sem ga premesila in oblikovala hlebec. Položila sem ga na pekač obložen s silikonsko podlogo, ga ponovno pokrila in počakala, da se segreje pečica.
Nato sem hlebec prečno in vzdolžno zarezala, ter pladen postavila v segreto pečico. Kruh sem pekla cca. 45 minut na 200 stopinjah.
Ne da je bil dober - odličen je bil.
Ni komentarjev:
Objavite komentar