petek, 7. oktober 2016

POLNOZRNATI HLEBEC

Pa dajmo. Petek je in jutri je sobota. Tistim, ki lahko uživamo vikend, se nam bo zjutraj prilegel kos domačega svežega kruha. 

Pa ga specimo!

DOMAČI POLNOZRNATI HLEBEC

Sestavine:

  • 300 g polnozrnate moke
  • 300 g bele gladke moke
  • 1 vrečka suhega kvasa
  • 1 žlička sladkorja
  • 1 žlička soli
  • malo olja
  • pest lanenih semen
  • cca. 2.5 - 3 dcl vroče vode


Najprej pripravim kvasec, tako da v moko naredim jamico in noter nasujem kvas. Posipam ga s sladkorjem in jamico zalijem z vročo vodo. Ko kvas naraste, dodam preostale sestavine in zmesim testo.

Počakam cca. 1 uro, da naraste, ga ponovno zmesim in oblikujem hlebec. Položim ga na pekač obložen s peki papirjem in ga ponovno pustim vzhajati. Vklopim pečico in ko je segreta vanjo položim pekač s hlebcem, ki sem ga predhodno prečno in vzdolžno zarezala.

Kruh pečem cca. 45 minut. Prvih 15 minut na 250-tih stopinjah in nato do konca na 200 stopinjah. 
Vroč kruh postavim na rešetko, da se ohladi in ga za tem pospravim.

Mmmm, jutro bo slastno.






Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar