Pa ga specimo!
DOMAČI POLNOZRNATI HLEBEC
Sestavine:
- 300 g polnozrnate moke
- 300 g bele gladke moke
- 1 vrečka suhega kvasa
- 1 žlička sladkorja
- 1 žlička soli
- malo olja
- pest lanenih semen
- cca. 2.5 - 3 dcl vroče vode
Najprej pripravim kvasec, tako da v moko naredim jamico in noter nasujem kvas. Posipam ga s sladkorjem in jamico zalijem z vročo vodo. Ko kvas naraste, dodam preostale sestavine in zmesim testo.
Počakam cca. 1 uro, da naraste, ga ponovno zmesim in oblikujem hlebec. Položim ga na pekač obložen s peki papirjem in ga ponovno pustim vzhajati. Vklopim pečico in ko je segreta vanjo položim pekač s hlebcem, ki sem ga predhodno prečno in vzdolžno zarezala.
Kruh pečem cca. 45 minut. Prvih 15 minut na 250-tih stopinjah in nato do konca na 200 stopinjah.
Vroč kruh postavim na rešetko, da se ohladi in ga za tem pospravim.
Mmmm, jutro bo slastno.
Ni komentarjev:
Objavite komentar